ADD masáže

Sídlištní 13, Hodonín 69501

Pracovní doba : Po- Pá 9:00 - 17:00 hodin


mobil: 608 613 375
nesvadbova.radka@seznam.cz

Bolest zad je jednou z nejčastějších příčin pracovní neschopnosti

12.03.2014 11:58

Bolest zad poznal snad každý z nás, někoho bolí záda jen občas, někdo se z bolestí už naučil žít. Příčin bolesti může být hned několik, proto je potřeba vždy navštívit lékaře, který určí čím je bolest způsobena. Je důležité vyloučit zánětlivá onemocnění orgánů, onkologické onemocnění, nebo třeba onemocnění páteře jako je Bechtěrevova nemoc,Syndrom kaudy a další.

Většina z nás naštěstí zmiňovaným onemocněním netrpí, ale za  to bolestí ano, dnešní životní styl naším zádům dává zabrat, už od dětství sedíme několik hodin v lavicích ve škole, v práci buď stojíme na jednom místě, nebo zase sedíme u počítače, za volantem, pokladnou, atd.

Velmi důležité je abychom si co nejméně ubližovali, například výběr vhodné matrace do postele je velmi důležitý, trávíme v ní třetinu svého života, nedoporučuji na ní šetřit, dnes máme možnost ve většině obchodech matraci vyzkoušet a pokud nevyhovuje, můžete ji vrátit. Pokud pracujete doma u PC, je důležitý výběr židle, používat sem tam různé pomůcky např. balanční podložky.

Každý den by jsme si měli dát menší rozcvičku, protáhnout se, rozhýbat, nemyslím tím žádné složité cviky, jenom udělat pár pohybů na které při každodenním stereotypu zapomínáme (tak jako při rozcvičce ve škole :o)) 

  Dopřejte si alespoň jednou za měsíc relaxaci, masáž, nechte se  hýčkat a těm  zádům, které mučíme už od dětství na

chvíli odlehčete, zaslouží si to!